Vlag Aruba
SKU: 10-110012 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Aruba

Ben je op zoek naar de vlag van Aruba. De Arubaanse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Aruba is officieel in gebruik genomen op 18 maart 1976, samen met het officiële volkslied Aruba Dushi Tera.

De vlag van Aruba heeft vier kleuren, betekenis van de kleuren:
Blauw: staat voor de zee die Aruba omringt;
Geel: is de kleur van de overvloed, en staat voor het verleden van het eiland en de industrieën van goud, aloë en olie;
Rood: staat voor de liefde die elke Arubaan voelt voor het land en voor de voormalige Braziliaanse houtindustrie;
Wit: staat voor de sneeuwwitte stranden en voor de zuivere harten van de Arubaanse bevolking die streeft naar gerechtigheid, orde en vrijheid.

De vlag van Aruba is rijk aan symboliek, waarbij elk element zijn eigen unieke betekenis draagt. De vlag wordt gekenmerkt door een rode ster en twee gele horizontale strepen. De rode ster symboliseert de aantrekkingskracht van het eiland op mensen uit alle windrichtingen, vertegenwoordigd door de vier punten van de ster, en verwijst tevens naar Aruba zelf, genesteld in de schitterende blauwe oceaan. De gele strepen staan voor Aruba’s status van vrijheid en autonomie binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Op 18 maart 1986 erkende Nederland officieel de autonome status van Aruba binnen het Koninkrijk. Ter ere hiervan viert Aruba jaarlijks op 18 maart de Vlag- en Volkslieddag, een moment waarop het eiland zijn geschiedenis herdenkt en viert.

Bestel daarom nu uw Arubaanse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Protocol voor hijsen van de Arubaanse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Aruba behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Vlagdagen Aruba

Datum Gelegenheid Beschrijving
1 januari Nieuwjaarsdag Begin van het nieuwe jaar; een nationale feestdag waarbij de vlag vaak wordt gehesen.
25 januari Betico Croes Dag Herdenking van de geboortedag van Gilberto François “Betico” Croes, een belangrijke figuur in de strijd voor Aruba’s status aparte.
18 maart Aruba Dag Viering van de ‘Status Aparte’, de dag waarop Aruba in 1986 een autonoom lid werd van het Koninkrijk der Nederlanden.
27 april Koningsdag Verjaardag van Koning Willem-Alexander van Nederland; wordt gevierd met diverse activiteiten en het hijsen van de vlag.
1 mei Dag van de Arbeid Internationale viering van de rechten van werknemers, inclusief ceremonies waarbij de vlag wordt gehesen.
25 december Kerstmis Gevierd over de hele wereld ter ere van de geboorte van Jezus Christus; de vlag wordt vaak gehesen als onderdeel van de feestelijkheden.
26 december Tweede Kerstdag Vervolg van de kerstvieringen.

Kwaliteit vlag Aruba

Koop de Arubaanse vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Aruba

Productsoort

Vlag