Oranje wimpels

De oranje wimpel. Het vrolijke kleine broertje van onze vertrouwde rood-wit-blauw. Als symbool van eenheid wordt onze nationale vlag gehesen bij nationale herdenkingsdagen. Bijvoorbeeld met Dodenherdenking, Prinsjesdag of Veteranendag. De oranje wimpel komt alleen tevoorschijn wanneer het feest is. Enkele keren per jaar wappert deze wimpel trots in de wind. Weet jij wanneer dit symbool van festiviteit tevoorschijn mag komen? Bent u niet helemaal zeker? Lees dan verder want wij verklappen het in dit artikel.

De oranje wimpel wappert driemaal per jaar

Hangen de vlaggen hoog mét oranje wimpel? Dan kan dit maar één ding betekenen: één van de leden van het Koninklijke Huis is jarig. Op Koningsdag (27 april) is het ophijsen van de wimpel een startsignaal voor feest in het hele land. En voor koning Alexander wappert de oranje wimpel als een verjaardaglied in vlagvorm. Ook bij de verjaardagen van koningin Maxima (18 mei), prinses Amalia (8 december) en prinses Beatrix 31 januari (indien op een zondag dan wordt het 1 februari) wappert het wimpels van het noorden tot het zuiden.

Oranje wimpel

Oranje wimpel

Wimpels in verschillende vormen en maten

De originele oranje wimpel is beschikbaar in verschillende maten, zodat er altijd één past bij de grootte van uw Nederlandse vlag. U vind de oranje wimpel en meer in onze webwinkel. Kijk op uw gemak rond, maak gebruik van de handige filters en bestel uw ideale vlag en wimpel gemakkelijk en veilig online. Zo is uw huis komende Koningsdag helemaal klaar voor de festiviteiten!

Lees meer

Enig resultaat