Aluminium vlaggenmast onderhouden

Een vlaggenmast van aluminium is de meest veelzijdige en duurzame keuze. Het stevige materiaal heeft van zichzelf al een hoge weerstand tegen slijtage en corrosie. Het maakt een aluminium mast ook onderhoudsarm. Maar ook een aluminium vlaggenmast heeft periodiek onderhoud nodig. Lees hier onze tips om uw vlaggenmast te onderhouden.
Lees meer

Toont alle 7 resultaten


Waarop moet u letten bij onderhoud van uw aluminium mast?

Om goed te kunnen bepalen welk onderhoud uw mast nodig heeft is het belangrijk om een aantal zaken van tevoren te weten. De omstandigheden waarin uw vlaggenmast staat bepalen voor een deel namelijk de soort en mate van onderhoud die nodig is. Staat uw aluminium vlaggenmast in een gebied vlakbij zee, waar veel zilte lucht is? Zout is een van de weinige zaken die corrosie kunnen veroorzaken bij aluminium. Wij bevelen aan om in dit geval tenminste één keer per jaar uw vlaggenmast schoon te maken.

Ook een gebied waar veel luchtverontreiniging is, kan zorgen voor een noodzaak tot vaker onderhouden. Niet alleen omdat de fijnstofdeeltjes uit de verontreinigde lucht zich zullen hechten aan de aluminium oppervlakte, maar ook omdat (op de lange termijn) ook verontreinigde lucht corrosie kan veroorzaken aan uw vlaggenmast. Ook hierbij bevelen aan om jaarlijks uw mast te reinigen.

Onderhoud vlaggenmast

Onderhoud van uw aluminium vlaggenmast

Het onderhouden van uw aluminium vlaggenmast is betrekkelijk eenvoudig. Het is onze aanbeveling om de mast te reinigen met een doek en een eenvoudig sopje van water en (groene) zeep. Het gebruik van een hogedrukreiniger is geen probleem, maar normaal gesproken niet nodig. In alle gevallen is het onderhouden van uw vlaggenmast het eenvoudigst wanneer de mast platligt.

Voor het onderhoud van uw aluminium vlaggenmast is het eigenlijk belangrijker om te weten wat u vooral niet moet doen. De belangrijkste zaken die u niet moet doen bij het reinigen van uw aluminium mast zetten wij hier kort op een rijtje.

  1. Gebruik geen schuurspons of schuurmiddelen. Hiermee zult u de lak van uw mast beschadigen.
  2. Gebruik geen zure schoonmaakmiddelen, zoals schoonmaakazijn.
  3. Gebruik geen zoute schoonmaakmiddelen, zoals soda.
  4. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen, zoals ammoniak.
  5. Zet geen ladder tegen uw mast, om deze bovenaan schoon te maken.
  6. Vervangt u de katrol van het hijsmechanisme? Zorg er dan voor dat deze niet van ijzer is.

Afronden van het onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw vlaggenmast er weer helemaal fris uitziet, is het een goed idee om het koord te vervangen en uw vlag(gen) en wimpels na te lopen of slijtage. Bestel bij baniermasten tijdig nieuwe bedrukte vlaggen. Uw vlaggenmast ziet er weer stralend uit en is klaar voor gebruik.

Aluminium vlaggenmast kopen

Uw vlaggenmast knapt niet erg op na het schoonmaken en is aan vervanging toe? Kijk dan snel naar onze scherp geprijsde aluminium vlaggenmasten. Koop uw aluminium vlaggenmast eenvoudig en snel, stel deze vervolgens naar wens samen!