Polyester vlaggenmast onderhouden

Een vlaggenmast van polyester is een populaire keuze, vanwege de relatief lage kosten en het onderhoudsarme materiaal. Polyester is als materiaal van zichzelf vrij van corrosie. Maar ook het gladde oppervlak en het feit dat de kleur niet is aangebracht met een laklaag, maakt een polyester mast extra onderhoudsarm. Toch heeft ook een polyester vlaggenmast periodiek onderhoud nodig. Lees hier onze tips om uw vlaggenmast te onderhouden.

Waarop moet u letten bij onderhoud van uw polyester vlaggenmast?

Om goed te kunnen bepalen welk onderhoud uw mast nodig heeft is het belangrijk om een aantal zaken van tevoren te weten. De omstandigheden waarin uw vlaggenmast staat bepalen voor een deel de mate van onderhoud die nodig is. Staat uw polyester vlaggenmast in een gebied in een zeer vochtige omgeving? Dan zult u sneller aanslag van algen kunnen verwachten op uw mast.

Ook een gebied waar veel luchtverontreiniging is, kan zorgen voor een noodzaak tot vaker onderhouden. De fijnstofdeeltjes uit de verontreinigde lucht zullen zich hechten aan de oppervlakte en kunnen de mast er sneller vies uit laten zien. Wij bevelen in dat geval aan om jaarlijks uw mast te reinigen.

Onderhoud van uw polyester vlaggenmast

Het onderhouden van uw polyester vlaggenmast is erg eenvoudig. Het is onze aanbeveling om de mast te reinigen met een doek en een eenvoudig sopje van water en (groene) zeep. Het gebruik van een hogedrukreiniger is geen probleem, maar normaal gesproken niet nodig. In alle gevallen is het onderhouden van uw vlaggenmast het eenvoudigst wanneer de mast platligt.

Controleer elke keer dat u de mast reinigt goed of uw vlaggenkoord nog in goede conditie is. Het onderhoud van uw vlaggenmast is hét moment om dit te controleren. Doorgaans gaan vlaggenkoorden ongeveer drie jaar mee, maar vlaggenkoord wat vrij hangt in een winderige omgeving kan sneller aan vervanging toe zijn.

Afronden van het onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw vlaggenmast er weer helemaal fris uitziet, is het een goed idee om het koord te vervangen en uw vlag(gen) en wimpels na te lopen of slijtage. Voor de afwisseling is het ook mogelijk om eens een vlag van uw gemeente of provincievlag in top te hangen. Uw vlaggenmast is in ieder geval weer helemaal klaar voor gebruik.

Polyester vlaggenmast kopen

Uw vlaggenmast knapt niet erg op na het schoonmaken en is aan vervanging toe? Kijk dan snel naar onze scherp geprijsde polyester vlaggenmasten. Koop uw polyester vlaggenmast eenvoudig en snel, stel deze vervolgens naar wens samen!

Lees meer

Toont alle 7 resultaten