-10%
Overschuifkoker Meer informatie

€ 54,45 € 49,01 (€ 40,50 Excl. BTW)


Levertijd: voor 12.00 uur besteld wordt dezelfde werkdag verzonden

Overschuifkokers bestellen

Eenvoudig plaatsen met een overschuifkoker

De overschuifkoker is een eenvoudige grondbevestiging voor uw vlaggenmast. Het is een zeer geschikte bevestiging voor vlaggenmasten tot en met een lengte van 9 meter. De overschuifkoker heeft een ronde vorm en is daarom alleen bedoeld voor vlaggenmasten met een ronde voet. Wij leveren overschuifkokers voor vlaggenmasten van aluminium en polyester. Bij Bos vlaggen maken wij voor onze overschuifkokers gebruik van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Wij garanderen daarom een goede werking van onze overschuifkokers bij zowel cilindrische als conische vlaggenmasten.

Plaatsing vlaggenmast met overschuifkoker

De plaatsing van een overschuifkoker is eenvoudig. Dit kunt u zelf doen, met behulp van onze handleiding voor het plaatsen van een overschuifkoker. U kunt ook gebruik maken van onze plaatsingsservice.

 1. Om een vlaggenmast te plaatsen net zoals onze professionals volg onderstaande stappenplan. Of raadpleeg hiervoor onze handleiding, voor het plaatsen van een grondkoker. U kunt ook gebruik maken van onze plaatsingsservice.

  Stappenplan plaatsen grondbuis

  1. Graaf een gat zoals aangegeven in de tabel hieronder
  2. Zet vervolgens de grondboor in de bodem en verwijder de grond totdat totdat de onderkant flens gelijk is aan het maaiveld
  3. Plaats de overschuifkoker in het zojuist geboorde gat.
  4. Vul het gat wat is gegraven, rondom de overschuifkoker , met betonmortel *
  5. Stel de overschuifkoker waterpas
  6. Laat de betonmortel uitharden **
  7. Bedek rondom de overschuifkoker met zand en werk deze verder af met gras of straatwerk.
  8. Vlaggenmast kan nu over de overschuifkoker worden geschoven en is klaar voor gebruik

Overschuifkoker vlaggenmast en mastlengte

Een belangrijk voordeel van de overschuifkoker, boven bijvoorbeeld een grondbuis, is dat u geen lengte verliest van uw vlaggenmast. Bij een bevestiging met een overschuifkoker staat de basis van uw vlaggenmast op de hoogte van het maaiveld. Hierdoor maakt u optimaal gebruik van de lengte van de mast die u aanschaft. Het enige nadeel van de overschuifkoker ten opzichte van bijvoorbeeld de kantelvoet is dat de mast niet kantelbaar is. Dit kan hinderlijk zijn bij het onderhouden en schoonmaken van uw vlaggenmast.

Diameter

De gegalvaniseerde overschuifkoker is een stalenbuis van 150 cm. Aan deze buis zitten strippen en een flens gelast. De strippen zorgen ervoor dat de overschuifkoker verankerd zit in de betonpoer, op de flens rust de mast. De overschuifkoker wordt tot de helft in het beton gestort. De mast wordt over de overschuifkoker heen geschoven, er is geen verlies in mastlengte. De volgende diameters zijn leverbaar:

– Buitendiameter vlaggenmast 60mm / binnendiameter 54mm.
– Buitendiameter vlaggenmast 70mm / binnendiameter 64mm.
– Buitendiameter vlaggenmast 90mm / binnendiameter 84mm.
– Buitendiameter vlaggenmast 100mm / binnendiameter 94mm.

Materiaal

Gegalvaniseerd staal

Plaatsingsinstructie

https://www.bosvlaggen.nl/media/wysiwyg/overschuifkoker.pdf