Vlag Noord-Holland
SKU: NOO-1000 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Noord-Holland

Ben je op zoek naar de vlag van Noord-Holland. De Noord-Hollandse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

Ontdek de tijdloze tricolore van de provincie Noord-Holland, die op 22 oktober 1958 officieel werd aangenomen door Gedeputeerde Staten. De vlag bestaat uit drie evenredige horizontale banen in de kleuren geel, rood en blauw. De keuze voor deze kleuren is gebaseerd op het historische wapen van Noord-Holland, dat op zijn beurt is samengesteld uit de wapens van Holland en West-Friesland.

Het gele vlak, aanwezig in de wapens van zowel Holland als West-Friesland, siert de bovenste positie van de vlag. Rood, afkomstig uit het wapen van Holland, en blauw, vertegenwoordigd in het wapen van West-Friesland, vervolledigen respectievelijk de middelste en onderste banen. Deze harmonieuze combinatie van kleuren geeft de Noord-Hollandse vlag haar kenmerkende horizontale driekleur, die de rijke historie en verbondenheid van de provincie weerspiegelt. Ontdek meer over de symboliek achter de Noord-Hollandse vlag en haar historische oorsprong.

Koop de vlag van Noord-Holland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Noord-Hollandse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig glanspolyester. Bent u op zoek naar één van de 45 gemeentevlaggen uit de provincie Noord-Holland ook die leveren wij scherp gedrukt en in de beste kwaliteit.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

Kwaliteit Noord-Hollandse Vlag

Koop de vlag van Noord-Holland bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Noord-Holland.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Noord-Hollandse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Noord-Hollandse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Noord-Hollandse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
20 x 30 cm Bootvlag
30 x 45 cm Bootvlag
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Noord-Holland

Productsoort

Vlag