Vlag Myanmar / Birma
SKU: 991001-1 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Myanmar

Ben je op zoek naar de vlag van Myanmar. De Myanmarese vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Myanmar, voorheen bekend als Birma, bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke breedte: geel bovenaan, groen in het midden en rood onderaan. In het midden van de vlag, tegen de bovenste gele streep, bevindt zich een grote witte vijfpuntige ster, omringd door 14 kleinere witte sterren, die in een cirkel geplaatst zijn.

De symboliek van de vlag heeft verschillende interpretaties. De gele streep staat vaak voor solidariteit, de groene voor vrede en de rode voor moed. De sterren kunnen worden geïnterpreteerd als de eenheid van de verschillende etnische groepen in Myanmar. De grote witte ster in het midden staat mogelijk voor het centrale gezag van de regering, terwijl de 14 kleinere sterren kunnen verwijzen naar de 14 administratieve regio’s van het land.

De vlag van Myanmar heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan, vooral in relatie tot politieke veranderingen in het land. De huidige vlag werd officieel aangenomen op 21 oktober 2010, als onderdeel van een groter hervormingsproces in het land.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

  1. De huidige vlag van Myanmar werd officieel aangenomen op 21 oktober 2010.

  2. Ja, de vlag heeft verschillende wijzigingen ondergaan in de loop der jaren, vaak in verband met politieke veranderingen in het land. De huidige vlag is aangenomen als onderdeel van een groter hervormingsproces in Myanmar.

  3. De grote witte ster in het midden van de vlag kan het centrale gezag van de regering symboliseren.

Kwaliteit Myanmarese Vlag

Koop de vlag van Myanmar bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Myanmar.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Vlagdagen van Myanmar

Datum Gelegenheid
4 januari Onafhankelijkheidsdag
27 maart Dag van de Strijdkrachten
12 april Dag van de Boeddha
19 juli Dag van de Martelaren
24 november Dag van de Natie (Union Day)
5 december Dag van de Overwinning
8 december Dag van de Boer (Boeren Dag)

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Myanmarese vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Myanmarese vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Afmetingen vlag Myanmar

De mooiste Myanmarese vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Myanmar

Productsoort

Vlag