Vlag Italië
SKU: 90876-09 Meer informatie
  • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Italië

Ben je op zoek naar de vlag van Italië. De Italiaanse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Italië, ook wel bekend als de “Tricolore,” is een verticale driekleur bestaande uit drie gelijke verticale banden van groen, wit en rood. De kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van het uniform van het Italiaanse leger tijdens de Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw.

De groene kleur aan de linkerkant van de vlag staat voor de vruchtbare vlaktes en heuvels van Italië. Het witte midden symboliseert de besneeuwde Alpen, terwijl het rode gedeelte aan de rechterkant staat voor het bloed dat is vergoten tijdens de strijd voor onafhankelijkheid en eenheid.

De “Dag van de Italiaanse Vlag” (Festa del Tricolore) wordt op 7 januari gevierd en herdenkt de aanneming van de Italiaanse driekleur, ook wel bekend als de Tricolore, op 7 januari 1797. Deze vlag werd aangenomen tijdens de Cisalpijnse Republiek, een Franse creatie die in Noord-Italië bestond.  Na de eenwording van Italië in 1861 werd de Tricolore officieel aangenomen als de nationale vlag van het land. De vlag heeft sindsdien enkele kleine wijzigingen ondergaan, maar het algemene ontwerp is altijd hetzelfde gebleven.

Op de Dag van de Italiaanse Vlag worden verschillende evenementen en ceremonies gehouden in heel Italië om deze belangrijke gebeurtenis te herdenken. Scholen, overheidsgebouwen en openbare plaatsen hijsen de Italiaanse vlag, en er zijn vaak paradeoptochten, culturele activiteiten en vuurwerkshows. Het is een dag van patriottisme en nationale trots, waar Italianen hun eenheid en geschiedenis vieren.

Betekenis van de kleuren:
Groen (sinistra – links): Symboliseert voor de vruchtbare vlaktes en heuvels van Italië.
Wit (centro – midden): Symboliseert de besneeuwde toppen van de Alpen, die door een groot deel van Noord-Italië lopen.
Rood (destra – rechts): Vertegenwoordigt het bloed dat werd vergoten tijdens de strijd voor de eenwording en onafhankelijkheid van Italië.

Kwaliteit zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, wij zorgen ervoor dat de vlag snel bij u uit kan.

 1. De Italiaanse vlag bestaat uit drie verticale banden van gelijke breedte in de kleuren groen, wit en rood. Groen staat voor de vlaktes en heuvels, wit symboliseert de Alpen, en rood vertegenwoordigt het bloed vergoten tijdens de strijd voor onafhankelijkheid en eenheid.

  In onderstaande tabel vindt u per kleur de RAL-, Pantone-, CMYK-, RGB- en hexadecimaalwaarden.

  Kleurcodering Groen Wit Rood
  Pantone 348c White C 186c
  CMYK 55-0-28-45 0-0-0-0 0-67-64-20
  RGB 0-140-69 255-255-255 255-33-42
  Hexadecimaal #008C45 #FFFFFF #CD212A
 2. De Italiaanse vlag, ook bekend als de Tricolore, werd voor het eerst aangenomen op 7 januari 1797, tijdens de Cisalpijnse Republiek. Na de eenwording van Italië in 1861 werd het de officiële nationale vlag.

 3. De volgorde van de kleuren op de Italiaanse vlag, groen aan de linkerkant, wit in het midden en rood aan de rechterkant, heeft geen specifieke symbolische betekenis. Het zijn eenvoudigweg de kleuren die werden overgenomen van het uniform van het Italiaanse leger tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.

Vlagdagen Italië

Op de volgende dagen wordt in Italië gevlagd:

Datum Gelegenheid
7 januari Dag van de Italiaanse Vlag (anniversary of the adoption of the Tricolore in 1797)
17 maart Dag van de Italiaanse Eenheid (anniversary of the unification of Italy in 1861)
25 april Bevrijdingsdag (Festa della Liberazione – Liberation Day)
2 juni Dag van de Republiek (Festa della Repubblica – Republic Day, celebrating the establishment of the Italian Republic in 1946)
4 november Dag van de Italiaanse Eenheid en de Strijdkrachten (celebrating the victory in the First World War and the armistice with Austria-Hungary)
8 december Dag van de Onbevlekte Ontvangenis (national holiday, often marked by flag displays)
Bij internationale sportevenementen Vaak gehesen bij overwinningen van het Italiaanse nationale team

Kwaliteit Italiaanse Vlag

Koop de vlag van Italië bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet, zeker een nationale vlag van Italië.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
✔ Wasbaar op 40°

Regels omtrent het hijsen en hangen van een Italiaanse vlag

Zijn er regels omtrent het uithangen van de Italiaanse vlag? Jazeker, er zijn een aantal regels die je in acht dient te nemen:
✔ Zo mag een gehesen vlag nooit de grond raken
✔ Een vlag dient altijd netjes opgevouwen te zijn. Een gekreukelde vlag is respectloos
✔ Dient de vlag tussen zonsopgang- en ondergang gehesen te zijn. ‘s Nachts mag de vlag niet buiten hangen. Tenzij deze aan twee zijde is verlicht, dit kan met onze PoleLED vlaggenmastverlichting.

Maatadvies

De mooiste Italiaanse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,5 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Productsoort

Vlag

Regio

Italie