Vlag Italie Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag Italië:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Italië

Deze tricolore is het internationale symbool van Italië. Het is daarom van belang dat de vlag Italië, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?

• Kleurvastheid van de Vlag
• UV-Bestendig
• Duurzaamheid
• Snelle levering
• Scherpe prijs
• Hoge klanttevredenheid

Bestel daarom nu uw Italiaanse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Toepassingen van de Italiaanse vlag

Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit Italië bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.

• Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
• Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
• Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
• Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf

Protocol voor hijsen van de Italiaanse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Italië behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Geschiedenis Italiaanse vlag

Sinds de creatie van een groen-wit-rode vlag in 1797 in de Cisalpijnse Republiek wordt er al vanaf 11 mei 1798 gebruikt gemaakt van dezelfde verticale driekleur in Italië. Met de roerige geschiedenis van het land is de verticale driekleur gelijk gebleven, maar heeft zijn er verschillende ratio’s gebruikt. Pas in 2003 zijn de concrete kleuren specificaties bepaald. Met onder andere het huis van Savoye, de Romeinse Republiek en de Italiaanse Republiek heeft de vlag dan ook vele optische vormen aangenomen. Naast de vele verschillende historische vlaggen, bestaan er verschillende nationale vlaggen, een presidentiële vlag, militaire vlaggen voor ter land en ter zee en hebben de verschillende regio’s en provincies ook een eigen vlag.

 1. De nationale vlag van Italië wordt soms Tricolore genoemd, omdat zij uit drie kleuren bestaat, bestaande: groen, wit en rood. In onderstaande tabel vindt u per kleur de RAL-, Pantone-, CMYK-, RGB- en hexadecimaalwaarden.

  Kleurcodering Groen Wit Rood
  Pantone 348c White C 186c
  CMYK 55-0-28-45 0-0-0-0 0-67-64-20
  RGB 0-140-69 255-255-255 255-33-42
  Hexadecimaal #008C45 #FFFFFF #CD212A
 2. De Italiaanse vlag is geïnspireerd op die van Frankrijk. Alleen werd de blauwe door een groene baan vervangen. De vlag bestaat nu uit de kleuren varengroen, helderwit en vlammend scharlakenrood (van links naar rechts). Sommigen hebben geprobeerd diepere betekenissen aan de vlag Italië te geven. Zo zou het groen slaan op de groene heuvels en vlakten, het wit voor de besneeuwde Alpen en het rood voor het bloed dat vergoten is om de verschillende Italiaanse gebieden met elkaar te verenigen.

De vlag Italië heeft een eigen dag van de Vlag

Op 7 januari is het in Italië de ‘Dag van de Vlag’ (Festa del Tricolore / Giornata Nazionale della Bandiera). Geen officiële feestdag, maar er wordt o.a. een ceremonie gehouden in de stad Reggio Emilia waar de ‘tricolore’ (driekleur) voor het eerst werd gehesen. ‘Festa del Tricolore’ wordt sinds 1997 jaarlijks op 7 januari gevierd.

Kwaliteit Italiaanse Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Italië .

Koop de vlag van Italië bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Italiaanse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Italiaanse vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Vlaggen uit Italië in alle soorten en maten

De mooiste Italiaanse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Productsoort

Vlag

Regio

Italie