Vlag Frankrijk Meer informatie

€ 19,95 (€ 16,49 Excl. BTW)


Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Eigenschappen van de officiële vlag van Frankrijk:

√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Frankrijk

De vlag Frankrijk is het internationale symbool Frankrijk . Het is daarom van belang dat de vlag, wanneer u hem uithangt, er geweldig uitziet. Wij leveren daarom alleen vlaggen van de hoogste kwaliteit. Dit polyester maakt het sterkst mogelijke vlaggendoek. De voordelen van bij ons online bestellen?

• Kleurvastheid van de Vlag
• UV-Bestendig
• Duurzaamheid
• Snelle levering
• Scherpe prijs
• Hoge klanttevredenheid

Bestel daarom nu uw Franse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Toepassingen van de Franse vlag

Kiest u voor het bestellen van uw vlag uit Frankrijk bij ons, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid en de hoogste kwaliteit. Dat brengt met zich mee dat u de vlag voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken.

• Als mastvlag om uw internationale gasten welkom te heten
• Als bootvlag om buitenlandse wateren te bevaren
• Als tafelvlag bij een internationaal feest, een conferentie of evenement
• Als gevelvlag voor een internationaal tintje aan uw woning of bedrijf

Protocol voor hijsen van de Franse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Frankrijk behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Geschiedenis Franse vlag

De huidige vlag van Frankrijk heeft drie verticale banen: blauw (links), wit en rood. Deze vlag is de oudste verticale driekleur ter wereld.
Deze Tricolore dook met de Franse Revolutie voor het eerst op. de kleuren waren afgeleid van het wapenschild van Parijs (rood en blauw) en de kleur van de koning (wit). De combinatie wordt meestal toegeschreven aan de Marquis de Lafayette. De oorspronkelijke vlag was echter het spiegelbeeld van de huidige: rood (links). Tijdens de Eerste Republiek werd op 15 februari 1794 de huidige vlag ingevoerd.

Tijdens de Restauratie van de Bourbon-monarchie na de val van Napoleon in 1815, werd de tricolore vervangen door de vroegere witte vlag, bezet met gouden lelies. Sinds de revolutie van 1830, toen burgerkoning Lodewijk Filips aan de macht kwam, is de tricolore weer de nationale vlag.

  1. – drapeau de la France
    – drapeau tricolore
    – drapeau bleu-blanc-rouge
    – drapeau français
    – le Tricolore genoemd

Kwaliteit Franse Vlag

Als u gasten ontvangt is het natuurlijk belangrijk dat alles er netjes uitziet. Zeker een in het oog springend detail zoals de nationale vlag van Frankrijk .

Koop de vlag van Frankrijk bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit. De Franse vlag wordt namelijk gemaakt van een UV bestendig polyester. De Franse vlag heeft hierdoor een langere levensduur dan vlaggen van andere materialen. Het maakt de vlag slijtvaster en zelfs geschikt voor locaties met veel wind.

Vlaggen uit Frankrijk in alle soorten en maten

De mooiste Franse vlaggen koop je natuurlijk bij Bos Vlaggen. Wij hebben ze beschikbaar in verschillende maten en soorten, voor diverse gelegenheden. Zoals u gewend bent van Bos Vlaggen, leveren wij alles uit voorraad en zorgen wij er dus voor dat de vlag snel bij u uit kan.

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Frankrijk

Productsoort

Vlag