Vlag Brazilië
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

Vlag Brazilië

Ben je op zoek naar de vlag van Brazilië. De Braziliaanse vlag voor in de vlaggenmast, voor aan de gevel of op een boot koop je hier eenvoudig en voordelig online.

De vlag van Brazilië bestaat uit een groen veld met een prominente gele ruit in het midden. Binnen deze ruit bevindt zich een blauwe cirkel die een wereldbol voorstelt, omringd door 27 witte sterren van verschillende groottes. Onder de wereldbol bevindt zich een witte band waarin in groene letters het motto “Ordem e Progresso” (Orde en Vooruitgang) staat geschreven. Deze vlag staat ook bekend als de Auriverde, wat in het Portugees ‘van goud en groen’ betekent.

Officieel goedgekeurd op 19 november 1889. Sinds de goedkeuring heeft de Braziliaanse vlag enkele kleine wijzigingen ondergaan, waarbij de laatste verandering optrad op 11 mei 1992, toen er 6 extra sterren werden toegevoegd.

Bestel daarom nu uw Braziliaanse vlag bij ons online, dan heeft u hem binnen een aantal werkdagen in huis.

Protocol voor hijsen van de Braziliaanse vlag

Het is in Nederland niet verplicht voor burgers om zich te houden aan een bepaald protocol voor het voeren van vlaggen. Voor overheidsgebouwen is dit wel het geval. Maar net als netjes eten met mes en vork, is het belangrijk om te weten hoe het hoort. Wij hebben het daarom even voor u uitgeschreven.

Bij het hijsen van meerdere vlaggen behoren deze van gelijke afmetingen te zijn en zo mogelijk op gelijke hoogte te worden gehesen. Bij het ontplooien van twee vlaggen is de ereplaats rechts, gerekend met de rug naar het gebouw (daar behoort dus de Nederlandse vlag).

Bij drie vlaggen behoort de Nederlandse vlag in het midden. Internationale vlaggen, dus ook uw vlag uit Brazilië behoren dan aan de zijkant te hangen. Gaat het om een hele rij van vlaggen, dan is voor de onderlinge rangorde in het algemeen de eerste letter van de namen van de betrokken landen in de Franse taal bepalend.

Vlagdagen Brazilië

Datum Gelegenheid
19 november Dag van de vlag van Brazilië
7 september Onafhankelijkheidsdag van Brazilië

Kwaliteit vlag Brazilië

Koop de Braziliaanse vlag bij Bos Vlaggen en u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit.
✔ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
✔ Wasbaar op 40°
✔ Windsterke afwerking
✔ Vlaggen zijn dubbelnaads gezoomd
✔ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
✔ Mastvlaggen afm. 120x180cm, 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips.”

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter
Regio

Brazilie

Productsoort

Vlag