Vlag Andorra
SKU: 50-12122 Meer informatie
    • € 
Levertijd: max. 6 werkdagen (sneller in overleg)

vlag Andorra

De vlag van Andorra is een verticale driekleur bestaande uit drie gelijke verticale banen. De kleuren van de banen zijn, vanaf de vlaggenmast, blauw, geel en rood. Deze kleuren zijn traditioneel en hebben historische betekenis voor Andorra.

De blauwe kleur vertegenwoordigt de lucht en vrijheid, de gele kleur staat symbool voor de rijkdom van het land, en de rode kleur symboliseert het moedige karakter van het Andorrese volk. De vlag is eenvoudig maar betekenisvol en wordt vaak gebruikt bij officiële gelegenheden in het Vorstendom Andorra.

Het ontwerp van de vlag is in gebruik sinds 1866, maar het huidige ontwerp is vastgesteld op 27 augustus 1971. De vlag wordt meestal verticaal weergegeven, maar kan soms ook horizontaal worden gebruikt, afhankelijk van de context. Over het algemeen is de vlag een belangrijk nationaal symbool en vertegenwoordigt deze de identiteit en geschiedenis van Andorra.

Vlagdagen Andorra

Andorra kent geen specifieke nationale vlagdagen zoals sommige landen dat wel hebben. In sommige landen worden vlagdagen gehouden ter ere van nationale feestdagen, historische gebeurtenissen, of belangrijke herdenkingen. In Andorra wordt de nationale vlag echter regelmatig gehesen bij officiële gelegenheden, zoals nationale vieringen, staatsbezoeken, en andere ceremoniële gebeurtenissen.

Hoewel Andorra geen specifieke vlagdagen heeft, is het gebruikelijk dat de nationale vlag wordt gehesen op belangrijke data zoals de Nationale Feestdag op 8 september. Deze dag markeert het feest van Onze Lieve Vrouw van Meritxell, de beschermheilige van Andorra. Op deze dag worden verschillende festiviteiten en evenementen georganiseerd ter ere van de Andorrese cultuur en identiteit.

  1. De blauwe kleur symboliseert de lucht en vrijheid, de gele kleur staat voor de rijkdom van het land, en de rode kleur vertegenwoordigt het moedige karakter van het Andorrese volk.
    .

  2. Het huidige ontwerp van de vlag is in gebruik sinds 27 augustus 1971. Echter, het algemene ontwerp van een verticale driekleur bestaande uit blauw, geel en rood dateert terug tot 1866.

  3. Over het algemeen wordt de vlag van Andorra verticaal weergegeven. Het wordt echter soms ook horizontaal gebruikt, afhankelijk van de context.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 meter
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 5 meter
150 x 225 cm 6 meter
200 x 300 cm 7 of 8 meter

 

Regio

Andorra

Productsoort

Vlag