Vlag Engeland Meer informatie

€ 0,00 (€ 0,00 Excl. BTW)


Eigenschappen van de officiële vlag Engeland:

√ Niet te verwarren met de vlag Groot-Brittannië
√ Materiaal glanspolyester vlaggendoek
√ Windsterke afwerking en duurzaam kleurecht
√ Gevelvlaggen afm. 70x100cm & 100x150cm met mastlint, koord en lusje
√ Mastvlaggen afm. 150x225cm & 200x300cm met kopband en clips
√ Wasbaar op 40°

Vlag Engeland

Bestel hier uw vlag met de kleuren van Engeland. De Engelse vlag met het St.George of Sint-Joriskruis is de originele vlag van Engeland. Vaak wordt de Engelse vlag verward met de vlag van het Verenigd Koninkrijk. U bent verzekerd van een perfecte afhandeling van uw order. Ruim 1500 klanten geven ons een gemiddelde beoordeling van 9/10. Dus selecteer de juiste maat voor uw doel en heeft met een paar klikken bestelt. Met een vlag uit Engeland van ons kiest u voor een perfecte uitstraling voor uw gasten uit Engeland. Hoge kwaliteit, duurzaamheid en kleurvastheid zorgen ervoor dat u goed voor de dag komt. Wij zijn niet voor niets al meer dan 30 jaar vlaggen specialist. Aarzel dus niet en bestel uw vlaggen nu online.

  1. Vaak wordt de Engelse vlag (st. George Cross) en de vlag van het Verenigd Koninkrijk (Union-Jack) verwisseld. Echter, er zit een groot verschil tussen beide vlaggen. De Engelse vlag staat voor het koninkrijk Engeland. De vlag van Groot Brittannië (ook de Britse vlag genoemd) staat voor het Verenigd Koninkrijk bestaande uit Engeland, Schotland en Ierland (nu enkel nog Noord-Ierland). De vlaggen van de drie koninkrijken zijn verenigd in één vlag.

De geschiedenis van de Engelse vlag

De Engelse vlag is een witte vlag met een gecentreerd rood kruis. Dit rode kruis wordt ook wel het St.George kruis (Saint George) of Sint-Joriskruis genoemd. De vlag werd al sinds 10e eeuw door de Italiaanse stad Genua gebruikt en volgens de legende heeft Richard Leeuwenhart deze vlag meegenomen na een van de vele kruistochten.

Eerst was St. George nog niet zo populair in Engeland en wonnen Sint Edward en Sint Edmund aan populariteit. Echter, sinds de Engelse Reformatie werd St. George steeds populairder. Daarnaast is er ook een legende van St. George die uit de 12e eeuw dateert waar hij een draak doodde. De legende van St. George vertelt dat St. George tijdens de Derde Kruistocht een draak versloeg met een lans.

De St.George werd in 1545 gebruikt als nationale maritieme vlag. De vlag met het rode kruis werd ook vaak gebruikt bij slagvelden en kruistochten en is daarbij een van de eerste Engelse symbolen.

Maatadvies

Formaat (HxB) Vlaggenstok / vlaggenmast boven het maaiveld
50 x 75 cm Bootvlag
70 x 100 cm 1,50 m
100 x 150 cm 2,00 m
150 x 225 cm 6 m
200 x 300 cm 7 of 8 m
Regio

Moldavië

Productsoort

Vlag