Houten vlaggenmast 4 meter diam.60-45mm. SKU: 30-46045
Psst.. meer weten over een optie?
    • 0 € 
    • 0 € 
Leverkosten: 1e mast € 54,45 (€ 45,- excl. BTW)
                       elke volgende € 18,15 (€ 15,- excl. BTW)
Levertijd: 3 - 4 werkweken

Houten vlaggenmast

Uw vlaggenmast is vervaardigd van verlijmd Noors grenen. Deze verlijmde mast is driemaal gelakt en behaalt zijn sterkte doordat het hout wordt verlijmd, daarnaast wordt hierdoor kromtrekken voorkomen. Daarnaast is de vlaggenmast verkrijgbaar met een ronde en vierkante voet. De vierkante voet wordt alleen in combinatie met een mastbok gekozen. De houten vlaggenmasten lopen taps toe en hebben dus een conische vorm. Naast de vorm is er ook keuze in kleur, standaard worden de masten geleverd in het wit en in het blank gelakt. Onze houten masten zijn standaard voorzien van een houten platte knop, kikker en koord. (bij een witte vlaggenmast is de knop oranje gelakt en bij een blank gelakte vlaggenmast is de knop blank gelakt).

Onderhoud vlaggenmasten

Vanuit de fabriek zijn de masten afgewerkt met drie lagen lak. Het toegepaste product is: Hoogglans vernis en hoogglans wit. De blanke vernis is op basis van gemodificeerde alkydhars, daar waar de witte mast op basis van water gedragen verf is afgelakt.

Het behoud van de vlaggenmast wordt bedreigd door twee factoren:
– Mechanische beschadiging.
– UV-licht. Hoofdzakelijk veroorzaakt door de zon.

Onderhoud het eerste jaar
Wij adviseren om de mast het eerste jaar licht op te schuren en opnieuw een laklaag aan te brengen. Daar de houten masten binnen op voorraad liggen en bij het installeren buiten altijd wat gaat “werken”, kunnen er lichte scheurtjes in de laklaag ontstaan. Door de mast het eerste jaar met de kwast in de vernis of in de lak te zetten verlengt u aanzienlijk de levensduur van dit mooie natuurproduct.

Afmetingen 400 cm
Materiaal

Hout

Vorm

Conisch

Vorm voet

Rond, Vierkant

Kleur vlaggenmast

Blank gelakt, Wit

Productsoort

Vlaggenmast

Plaatsingsinstructie

https://www.bosvlaggen.nl/media/wysiwyg/grondbuis.pdf
https://www.bosvlaggen.nl/media/wysiwyg/mastbok.pdf

Top diameter

45mm

Voet diameter

60mm