Vlaggen bedrukken: creëer een persoonlijke vlag

De vlag: een simpel stuk textiel, dat toch heel bijzonder is. Vlaggen zijn representatieve symbolen van identiteit. Landen, voetbalclubs en bedrijven: allemaal hebben zij een eigen vlag. Ook u, als bedrijf of particulier, kunt een eigen vlag ontwerpen. De vlag is een manier om persoonlijkheid uit te drukken. Interessant als branding voor uw bedrijf, maar ook zeer geschikt als cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een vlag met persoonlijke foto, naam, logo of andere afbeelding. Lees in dit blog alles over het laten bedrukken van vlaggen. 

Welke vlag bedruk technieken zijn er?

Er zijn twee technieken beschikbaar voor het bedrukken van vlaggen. De conventionele techniek maakt gebruik van een zeefdruk. Bij deze techniek wordt voor ieder ontwerp een drukplaat gemaakt. Hoe groter de oplage, hoe goedkoper het is om met deze techniek te drukken. Dit heeft te maken met de constante kosten van het laten maken van een drukplaat. De zeefdruk techniek blinkt uit in kwaliteit met levensechte bedrukking.

Digitale druk maakt ‘printing on demand’ mogelijk doordat er geen drukplaten meer nodig zijn. Hierdoor is het ook een erg flexibele druk techniek. In de regel zijn kleinere oplagen goedkoper te drukken met deze techniek. Tegenwoordig is de digitale druk techniek zo ver dat de kwaliteit dicht in de buurt komt van de zeefdruk techniek. De moderne digitale druk techniek blinkt uit in snelheid.

Welke vlaggen zijn geschikt om te bedrukken?

Verschillende vlaggen hebben verschillende uitstralingen. De bombastische beachflag heeft een fris uiterlijk. Terwijl de symmetrische banier een zakelijke en moderne uitstraling heeft. Het is mogelijk om op iedere type vlag uw eigen ontwerp te laten bedrukken. Houd daarbij wel rekening met de grootte van de vlaggen. Kies op bos vlaggen bijvoorbeeld uit: tafelvlaggen, zwaaivlaggen en mastvlaggen om te laten bedrukken.

Lees meer

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.