Vouwen van de Nederlandse vlag in 6 stappen

Bij Bos vlaggen krijgen we regelmatig vragen over onze producten. Als specialist en om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, beantwoorden wij deze vragen natuurlijk graag. En de antwoorden op de meest gestelde vragen zetten wij op onze website.

Dit keer het antwoord op de vraag: hoe vouw je de Nederlandse vlag?

Waarom de vlag vouwen?

De Nederlandse vlag is ons nationale symbool. Iets om trots op te zijn en met respect te behandelen. Wij raden dan ook aan om uw vlag niet zomaar op te bergen na gebruik, maar om hier met aandacht en gepast respect mee om te gaan. En het is natuurlijk duurzaam om hier goed voor te zorgen. Het zorgt ervoor dat uw vlag langer in topconditie blijft.

Voorbereiding voor het opvouwen van de Nederlandse vlag

Wij raden aan om een plat oppervlak te gebruiken wat groot genoeg is om de Nederlandse vlag op te leggen. Nooit op de grond, dat is niet respectvol. Een tafel, een bureau of desnoods een strijkplank, waarbij opgelet wordt dat de zijkanten van de vlag de grond niet raken, zijn een prima ondergrond voor het vouwen van de Nederlandse vlag. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is.

vlag Nederland

Stappen voor het vouwen van de Nederlandse vlag

Volg de volgende stappen voor het correct vouwen van de Nederlandse vlag:

  1. Leg de vlag plat op de ondergrond
  2. Vouw de vlag in de lengte doormidden, zodat de rode strook aan de ene kant en de witte strook aan de andere kant ligt.
  3. Vouw de vlag nogmaals in de lengte doormidden, zodat de blauwe strook aan de bovenkant ligt en de rode en witte strook aan de onderkant.
  4. Vouw de vlag nu in de breedte in drieën, zodat de blauwe strook zich nu bovenaan bevindt en de rode en witte stroken aan de onderkant liggen.
  5. Vouw de linkerkant van de vlag naar het midden toe, zodat een derde van de vlag is bedekt.
  6. Vouw de rechterkant van de vlag nu naar binnen toe zodat de vlag in drieën is gevouwen en alleen de blauwe strook zichtbaar is aan de bovenkant.

U heeft nu de Nederlandse vlag op de correcte manier opgevouwen. Uw vlag ziet eruit als op de afbeelding bovenaan dit artikel.

Lees meer

Toont alle 2 resultaten