De Nederlandse wimpel

Wimpels zijn er in vele soorten en maten. Een specifiek type wimpel is de rood-wit-blauwe wimpel. Deze wimpel, die de Nederlandse wimpel heet, is een stijlvol product. Met haar langwerpige vorm die uitmondt in een punt of zwaluwstaart, wappert de Nederlandse wimpel hoffelijk in de lucht. Ontdek hoe u met de Nederlandse wimpel uw vlaggenmast laat schitteren.

De wimpel is een oer-Hollands fenomeen

Alleen in ons land worden wimpels op nationale schaal gebruikt. Deze traditie kent zijn oorsprong bij het begin van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Na de Franse bezetting werd er gezocht naar een manier om de kleur van onafhankelijkheid te herintroduceren in de Nederlandse vlaggenmasten. De oplossing? Het toevoegen van wimpels in de onafhankelijkheidskleur oranje aan onze vlaggenmasten.

Nederlandse wimpel

Nederlandse wimpel

Een spontane uitspatting van Nederlandse trots

Tegenwoordig is de oranje wimpel geëvolueerd tot een feestelijke toevoeging aan de Nederlandse vlag. Alleen bij verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis komt de oranje wimpel tevoorschijn. In tegenstelling tot de oranje wimpel en de Nederlandse vlag, is het hijsen van de Nederlandse wimpel niet gebonden aan regels. De Nederlandse wimpel is een spontane uitspatting van Nederlandse trots die op iedere moment gehesen mag worden.

Jouw Nederlandse wimpel schittert het hele jaar door

Voorkom dat uw vlaggenmast het merendeel van het jaar leeg staat! Laat uw vlaggenmast het jaar door schitteren met een Nederlandse wimpel. De Nederlandse wimpels weerstaan tijdens de vier seizoenen weer en wind. Duurzaamheid is daarom essentieel. Bekijk in onze webwinkel de kleurechte Nederlandse wimpels gemaakt van weerbestendig spun polyester.

Nederlandse wimpels bestellen

Lees meer

Toont alle 3 resultaten